هر آنچه را که باید در مورد طراحی و اجرای نمای کامپوزیت ساختمان بدانید در این مقاله بخوانید و اطلاعات کلی را دریافت کنید.
نما و ظاهر هر ساختمانی از ویژگی های اصلی یک ساختمان به شمار می آید و بسیار مورد توجه قرار می گیرد. به همین دلیل نزد ساکنان، مالکان، شهرداری و … از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. در حقیقت می توان گفت که از اصلی ترین معیارهای سنجش یک ساختمان، نما و ظاهر آن می باشد. امروزه طراحان و مجریان نمای ساختمان از روش ها و مصالح گوناگونی برای طراحی نمای یک ساختمان استفاده می کنند. از جمله این روش ها می توان به نمای کامپوزیت اشاره کرد. در این مقاله از شرکت مهندسی سازه پارسا گستر مرکز تخصصی اجرای نمای کامپوزیت در اراک و سایر شهرها قصد داریم که بیشتر شما را با طراحی و اجرای نمای کامپوزیت ساختمان آشنا سازیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.
نمای کامپوزیت ساختمان چیست؟
از مصالح محبوب و مورد استفاده در نمای ساختمان ها، نمای کامپوزیت می باشد. نمای کامپوزیت برای اولین بار توسط کشور آلمان ابداع شد و به دلیل ویژگی های منحصر به فرد، کیفیت بالا و نداشتن محدودیت در طراحی و اجرای آن بسیار مورد توجه قرار گرفت. این نما از جنس آلومینیوم است که به صورت پنل های مشخص و ابعاد تعیین شده توسط طراح نما که به آنها کامپوزیت کار یا نصاب کامپوزیت نیز گفته میشود (مانند شرکت سازه پارسا گستر) اجرا می شود.
با ظهور عصر جدید معماری و طراحی های مدرن استفاده از مصالح پیشرفته بسیار مورد توجه طراحان و مجریانی ساختمانی قرار گرفت، به خصوص استفاده از ورق های کامپوزیت آلومینیومی در نمای ساختمان ها به عنوان یکی از اصلی ترین مصالح در نمای ساختمان ها شناخته شد.
ویژگی های منحصر به فرد نمای کامپوزیت
نمای کامپوزیت از ویژگی های منحصر به فرد بسیاری برخوردار است. از جمله این ویژگی ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- دسترسی سریع و آسان در تمامی کشورهای دنیا
- هزینه پایین در نصب و اجرای آن
- زمان اجرای نمای کامپوزیت کوتاه است.
- قابل استفاده در بسیار از مکان ها از جمله ساختمان ها، فرودگاه ها، ترمینال ها، ایستگاه مترو و …
- دارای پوشش رنگ های خاص و شکل پذیری آسان
- متناسب با هر نوع شرایط آب و هوایی
- قابل اجرا بودن توسط افراد با تجربه و متخصص کامپوزیت
- مقاوم در برابر زلزله
- مقاوم در برابر آتش سوزی
- عایق صوتی
- تنوع رنگ
- نصب سریع و آسان
- قابل جابهجایی و تعویض
- قابل شستشو
انواع نمای کامپوزیت
نمای کامپوزیت دارای نوع های مختلفی است که در ادامه شما را با آن ها آشنا خواهیم ساخت.
- آلومینیوم کامپوزیت پانل معمولی
- آلومینیوم کامپوزیت پانل نانو
- آلومینیوم کامپوزیت پانل ضد آتش
- آلومینیوم کامپوزیت پانل Spectra
- آلومینیوم کامپوزیت پانل رنگی
- آلومینیوم کامپوزیت پانل طرح چوب
- آلومینیوم کامپوزیت پانل آنتی باکتریال
ورق کامپوزیت
از ورق کامپوزیت برای پوشش نمای بیرونی و طراحی داخلی ساختمان ها استفاده می شود. در حقیقت ورق یا تابلوهای کامپوزیت را با پنل های بزرگ و کوچک آلومینیومی و در ابعاد دلخواه با ضخامت 4 الی 5 میلی متری به صورت دیواره، پارتیشن و سقف کاذب مورد استفاده قرار می دهند. ورق کامپوزیت را با توجه به کیفیت، ضخامت، نوع آلیاژهای آلومینیومی لایه ها، نوع رنگ به کار رفته در پوسته بیرونی و مواد به کار رفته در لایه های میانی به دسته های مختلفی تقسیم بندی می کنند.
کاربرد نمای کامپوزیت
از نمای کامپوزیت در موارد مختلفی استفاده می شود از جمله:
- نمای ساختمان
- بازسازی نماهای قدیمی
- دکوراسیون داخلی
- تابلو فروشگاه ها
- پوشش سقف ها
- و …
روش های اجرای نمای کامپوزیت
اجرای نمای کامپوزیت توسط نصاب کامپوزیت یا کامپوزیت کار به سه روش های مختلف زیر انجام می شود:
1- روش LH
این روش استاندارد نمی باشد و در بیشتر موارد توصیه می شود که از روش LH استفاده نشود.
2- روش ثابت یا FIX
استفاده از این روش مانع ورود آب به داخل زیر سازی می شود. در روش ثابت، ورق های کامپوزیت پس از برش به صورت ثابت به وسیله پیچ بر روی زیرسازی آلومینیومی یا آهنی فیکس می شوند. مراحل نصب بسیار ساده می باشد به همین دلیل زمان کوتاهی طول خواهد کشید تا نمای کامپوزیت نصب شود.
3- روش ریلی یا HANG
همان گونه که از نام آن پیدا است، ورق ها با استفاده از شیارهایی که بر روی آن ها تعبیه شده است، به صورت ریلی بر روی پروفیل های آلومینیومی نصب می شوند. برای نصب جهت شکل گرفتن ساختار زیرسازی، نخست کمربندی های آهنی اجرا می شوند. سپس، سپس، نبشی های آهنی بر روی کمربندی های بر طبق آکس بندی ارائه شده در نقشه های طراحی و اجرای نمای کامپوزیت نصب خواهد شد. در مرحله بعد، ناودانی های ریلی آلومینیومی با سطح مقطع مشخص به وسیله براکت های آلومینیومی به زیر سازی متصل می شوند.
توجه داشته باشید که در این روش برای جلوگیری از خوردگی بین آهن و آلومینیوم از لاستیک دی الکتریکال استفاده می شود. در نهایت ورق های کامپوزیت به وسیله اتصالات آلومینیومی که در داخل لامل های آلومینیومی قرار دارند، به شکل ناودانی بر روی لامل ها نصب خواهند شد.
قیمت طراحی و اجرای نمای کامپوزیت در اراک
جهت محاسبه هزینه طراحی و اجرای نمای کامپوزیت در اراک و سایر شهرها باید به چند فاکتور اصلی توجه داشته باشید که در ادامه با این فاکتورهای بیشتر آشنا می شوید.
قیمت و هزینه خرید ورق کامپوزیت در اراک
در حال حاضر برندهای مختلفی در حال تولید و تهیه ورق های کامپوزیت هستند که هر کدام از این برندها دارای هزینه و قیمت خاص خود می باشند. باید با توجه به نیاز فنی پروژه و محدودیت های مالی ورق های کامپوزیت را تهیه و خریداری کرد. قیمت ورق های کامپوزیت به عواملی مانند نوع، ضخامت، کیفیت و سایر موارد دیگر بستگی دارد.
هزینه خرید و تهیه مصالح مصرفی و غیر مصرفی
باید تمامی هزینه های تهیه مصالح مصرفی را برآورده و تخمین زد. هر چند که به صورت دقیق نمی توان برای آن ها قیمت مشخص و دقیقی را در نظر گرفت. بهتر است در قراردادهای اجرای نمای کامپوزیت، حتما ریز مصالح مصرفی و غیر مصرفی آورده شود تا پیمانکار موظف باشد از همان مصالحی استفاده کند که در لیست ذکر شده است.
دستمزد مجری نمای کامپوزیت در اراک
دستمزد مجری نمای کامپوزیت و نصاب کامپوزیت به عوامل مختلفی بستگی دارد. در هنگام تعیین دستمزد اولین نکته ای را که باید در نظر گرفت پیشینه و سابقه عوامل اجرایی است. معمولا افرادی که دارای سابقه ای بالایی هستند و تجربه ای چندین و چند ساله دارند، همچنین کارهایی را با کیفیت بالا انجام می دهند از دستمزد بالایی برخوردار هستند.
طرح نما از دیگر عواملی است که بر روی دستمزد عوامل اجرایی تاثیر می گذارد. طرح هایی که پیچیده، پرحجم، قوسی و زمان بر هستند، دستمزدهای بالایی را به خود اختصاص می دهند. از دیگر عواملی که بر روی دستمزد مجری نمای کامپوزیت تاثیر می گذارد، مکان و محل قرارگیری پروژه و میزان دسترسی به بازار تهیه مصالح و مواد اولیه است. باید تمامی این فاکتورها را در هنگام تعیین دستمزد عوامل اجرایی پروژه در نظر گرفت و سپس، هزینه لازم را برآورده کرد.
هزینه طراحی سه بعدی نما و نقشه های کارگاهی
برای طراحی اجرای نمای کامپوزیت باید هزینه طراحی سه بعدی نما و نقشه های کارگاهی را نیز در نظر بگیرید. به همین دلیل باید طرح ساده و کلی نما آماده گردد که در این طرح رنگ بندی و فرم ورق های کامپوزیت از اهمیت بسیار زیادی برخودار است. در نتیجه در هنگام تخمین و بر آورده کردن قیمت طراحی و اجرای نمای کامپوزیت این فاکتور را نیز در نظر بگیرید و هزینه آن را جدا کنید.
مجری نمای کامپوزیت ساختمان در اراک
شرکت مهندسی سازه پارسا گستر با چندین سال سابقه درخشان در حوزه طراحی و اجرای نمای کامپوزیت در اراک از بهترین شرکت های اجرای نمای ساختمان در اراک به شمار می آید. این شرکت با پیاده سازی پروژه های متعدد در سطح شهر اراک و بسیاری از شهرهای کشور، طراحی نما، اجرای نما، فروش انواع ورق و تابلوهای کامپوزیت توانسته است رضایت مشتریان خود را جلب کند.
هدف اصلی این شرکت جلب رضایت مشتریان خود می باشد، به همین دلیل همیشه سعی دارد استانداردهای مطرح را در این زمینه را رعایت و هنر زیبایی شناسی را با صنعت ساختمان سازی تلفیق کند.